Deep Tissue is een zeer ontspannen massage van de dieper gelegen bindweefsels en spieren. Deze massage werkt dieper dan een ‘gewone’ Bindweefselmassage echter is veel meer ontspannend.

Door de diepe massage worden de gezichtsspieren gestimuleerd en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Dit bevordert de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de huid, waardoor de celvernieuwing wordt gestimuleerd en tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, verminderd kunnen worden.

Door de diepe strokes (deep tissue massagegreep) worden de collagene vezels in het gelaat opgerekt en door de trage beweging ervan krijgen de vezels letterlijk de tijd om te reorganiseren. Een enorm effectieve anti-rimpelmassage dus.

Daarnaast kan een deep tissue massage van het gezicht veel verlichting bieden bij hoofdpijn.

Veel vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, worden veroorzaakt door gespannen spieren in het gezicht, de nek en de schouders.

Hoe heerlijk is het dan niet als de spanning rond de schedelrand wordt weggenomen, of de spanning rond de kaaklijn en het jukbeen. Ook de aanhechtingen van de nekspieren aan de schedelrand worden stevig los gemasseerd, waardoor hoofdpijnen vaak snel oplossen. Deze resultaten zijn vaak nog dagenlang voelbaar. Soms is de hoofdpijn definitief weg.

Bovendien is een deep tissue massage van het gezicht ook een geweldige manier om stress te verminderen en zelfs bij burn-out klachten werkt het zeer ondersteunend.

De intense druk en langzame bewegingen van de massage helpen om spanning en stress in de gezichtsspieren los te laten. Dit bevordert niet alleen de fysieke ontspanning maar geeft ook een gevoel van kalmte en rust in je brein.

Een deep tissue massage van het gezicht is dus zeer intens en ondanks dat het soms op bepaalde punten wat ongemakkelijk kan aanvoelen, mag het absoluut nooit pijnlijk zijn. Door alles goed af te stemmen met elkaar maar ook door onze ruime ervaring met deze massage kunnen wij ervoor zorgen dat je alle voordelen die deze massagetechniek te bieden heeft zal gaan ontdekken.