Heb je wel eens gehoord van een bindweefselmassage van het gezicht en ben je benieuwd naar wat het precies inhoudt? We leggen het graag aan je uit!

Bindweefselmassage is een speciale massagetechniek die gericht is op het stimuleren en verbeteren van (de naam van de massage verraadt het al 😉) het bindweefsel in je lichaam.

Bindweefsel is een structuur die zich door je hele lichaam bevindt en je huid, spieren en botten ondersteunt en verbindt.

Tijdens een bindweefselmassage van het gezicht wordt er met gerichte en diepe druk gewerkt om spanning, verklevingen en blokkades in het bindweefsel los te maken.

Wat maakt een bindweefselmassage van het gezicht zo effectief in het tegengaan van huidveroudering? Allereerst helpt het bij het verbeteren van de bloedcirculatie in het bindweefsel van je gezicht, waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter worden aangevoerd en afvalstoffen efficiënter worden afgevoerd. Dit bevordert de celvernieuwing en helpt om de tekenen van huidveroudering te verminderen.

Daarnaast kan een bindweefselmassage van het gezicht de elasticiteit en stevigheid van het bindweefsel verbeteren, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderd kunnen worden. Door het stimuleren van de bloedcirculatie en het losmaken van verklevingen in het bindweefsel, kan de huid er gladder en jonger uit gaan zien.

Een ander voordeel van een bindweefselmassage van het gezicht is dat het de productie van collageen kan stimuleren. Collageen is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat kan leiden tot het ontstaan van rimpels en verslapping van de huid. Door de bindweefselmassage kan de aanmaak van collageen gestimuleerd worden, waardoor je huid weer steviger wordt.

Het is goed om te weten dat een bindweefselmassage van het gezicht een wat pittigere massage is die niet door iedereen als ontspannend wordt ervaren alhoewel er ook genoeg mensen zijn die het echt heerlijk vinden.

Dus, als jij op zoek bent naar een massagebehandeling die de diepere lagen van je gezicht aanpakt en helpt bij het verbeteren van de bloedcirculatie, elasticiteit, stevigheid en het tegengaan van huidveroudering, dan is onze bindweefselmassage van het gezicht echt iets voor jou!